Astım tedavisinde kök hücre tedavisinin etkinliği ve güvenilirliği nasıldır?

Kök Hücre ile Astım Tedavisi

Astım, solunum yollarındaki iltihaplanmanın neden olduğu alt solunum sisteminin iltihaplanmasıdır. Son yıllarda alerji vakalarının görülmesinden belirgin bir artış olmuştur. Günümüzde aşırı duyarlılık reaksiyonlarının beş alt değişeni vardır ve bunlardan biri alerjik hiper reaktif immün yanıttan sorumludur.

Alerjiler, yabancı bir protein yapısındaki bir alerjen vücuda girdiğinde koruyucu bir bağışıklık tepkisi ortaya çıkardığında ortaya çıkar. Alerjik reaksiyonun sonucu alerjik şok, şiddetli alerjik reaksiyonlar olabilir.

En yaygın inflamatuar bozukluklardan biri, bronşiyal hiper reaktivitenin neden olduğu bronşiyal astımdır. Hastalığın temel mekanizması, astım atağı sırasında bronşların daralması, buna nefes darlığı nöbetlerinin eşlik etmesi ve ciddi vakalarda astım durumunun gelişmesidir.

Alerjik reaksiyonun gelişimi

Alerjik kişilerde alerjenlere sürekli veya tekrarlayan maruz kalma, kronik alerjik enflamasyona neden olur ve bu da etkilenen organların yapısında uzun vadeli değişikliklere ve işlevlerinde önemli anormalliklere neden olur.

Astım krizine kök hücre tedavisi

Kök hücre tedavisinin temeli, bağışıklık sistemini modüle etme yeteneklerinde yatmaktadır. Şiddetli bronşiyal astımda bile, kök hücre tedavisi akciğer dokusunun yenilenmesine katkıda bulunur ve iltihabı hafifletir, bu da atakların insidansında ve sürelerinde önemli bir azalmaya yol açar.Astım hastaları için kök hücre tedavisi, organizmanın ev tozu, hayvan tüyü, polen ve gıdalar gibi alerjenlere karşı alerjik tepkisini azaltır. Ayrıca soğuk algınlığı ve bulaşıcı hastalıklara karşı direnci artırır, alevlenme sıklığını azaltır. Astımı hücre bazlı ilaçlarla tedavi ederken, kişinin kendi yağ dokusundan alınan kök hücreler ayrıştırılıp, milyonlarca canlı kök hücre yine aynı kişiye damardan ve/veya inhalasyon yoluyla uygulanacaktır.

Astım için kök hücre tedavisinin etkinliği nasıldır?

Kök hücrelerin iyileştirici ve bağışıklık sistemi reaksiyonlarını düzeltici etkileri bulunmaktadır. Kök hücre tedavisinin etkinliği hastalığın başlangıç ​​durumu, hastalığın süresi, hastanın yaşı, kalıtsal yatkınlık, yaşam tarzı gibi birçok faktöre bağlıdır.  Ayrıca bazı durumlarda sadece kök hücre uygulamak yeterli olmayabilir. Hücre tedavisi, doku onarım sürecini harekete geçirmeye yardımcı olan diğer tedavi yöntemleri ile birleştirildiğinde daha etkili çalışır. Astımı tedavi etmek için hücre bazlı ilaçlar, intravenöz infüzyon ve inhalasyon yoluyla vücuda verilecektir.

Astım için kök hücre tedavisinin ücreti

Tedavi süreci:

• hastanın ihtiyaç duyacağı tedavi prosedürleri

• hastanın durumunun ciddiyeti

• tedavinin süresi

• prosedürlerin sayısı

• ek terapiler ve hizmetlere bağlı olarak değişebilmektedir.

Astım için kök hücre tedavisinin avantajları:

1. Kişinin kendi kök hücreleri olması dolayısıyla düşük yan etki ve reddedilme riski

2. Herhangi bir bağışıklık ve alerjik reaksiyonun olmaması

3. Genel anesteziye gerek yok

4. Ağrısız prosedürler

5. Kısa tedavi sonrası dönem

7. Her yaşta hücre bazlı tedavinin iyi tolere edilebilirliği.

Astım ve alerjiler için kök hücre ile tedavi, iltihaplanmayı azaltmak, hasarlı hücreleri onarmak gibi etkilere sahiptir.